@article { author = {Tabrizi, L and Nasiri mahalati, M and Koocheki, A}, title = {Investigations on the cardinal temperatures for germination of Plantago ovata and Plantago psyllium}, journal = {Iranian Journal of Field Crops Research}, volume = {2}, number = {2}, pages = {143-150}, year = {2004}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-1472}, eissn = {2423-3978}, doi = {10.22067/gsc.v2i2.1248}, abstract = {A laboratory study was conducted to investigate the effect of different temperatures on seed germination of two species of Plantago namely P. ovata and P. psyllium in a completely randomized design with four replications. Various constant temperature (5, 7, 10, 15, 20, 25, 30 and 35 ◦C) were considered. According to the results, the effect of temperature on rate and percentage of seed germination in both species was significant. The highest germination rates were in 20 and 25 ◦C for P. ovata and P. psyllium, respectively. Maximum seed germination occurred for P. ovata (100%) and P. psyllium (99%) in 15 and 25 ◦C , respectively. Optimum thermal range for seed germination of P. ovata was (10-20◦C) and for P. psyllium was (15-25◦C). By increasing or decreasing temperature beyond the optimal thermal range, percentage of seed germination was decreased significantly. Based on linear regression between germination rate and temperature in both species, the cardinal temperatures: minimum(Tmin), optimum(To) and maximum (Tmax) were determined which were: 4.4, 19.0 and 25.5 ◦C for P.ovata and 9.4, 28.8 and 35.0◦C for P. psyllium, respectively.}, keywords = {}, title_fa = {ارزیابی درجه حرارتهای حداقل، بهینه و حداکثر جوانه زنی اسفرزه و پسیلیوم}, abstract_fa = {در یک مطالعه آزمایشگاهی، تأثیر درجه حرارتهای مختلف بر جوانه زنی بذر دو گونۀ اسفرزه (Plantago ovata) و پسیلیوم (Plantago psyllium) به منظور تعیین درجه حرارت‌های حداقل، بهِینه و حداکثر جوانه زنی آنها، بصورت طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار، بطور جداگانه برای هر گونه، مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، تیمارهای درجه حرارت ثابت 5 ،‌ 7 ،‌10 ،‌15 ، ‌20 ،‌25 ،‌30 و 35 درجه سانتیگراد در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که تأثیر درجه حرارت روی سرعت و درصد جوانه زنی بذر در هر دو گونه، معنی‌دار بود. حداکثر سرعت جوانه زنی در دماهای 20 و 25 درجه سانتیگراد به ترتیب برای اسفرزه و پسیلیوم بدست آمد. حداکثر درصد جوانه زنی بذور در اسفرزه، (100%) و پسیلیوم (99%) به ترتیب در دماهای 15 و 25 درجه سانتیگراد حاصل شد. دامنه حرارتی مطلوب جهت جوانه زنی بذور اسفرزه 20-10 درجه سانتیگراد و در پسیلیوم 25-15 درجه سانتیگراد تعیین شد و با کاهش یا افزایش درجه حرارت از این دامنه ،‌ جوانه زنی بذور بطور معنی‌داری کاهش یافت. بر اساس نتایج حاصل از رگرسیون خطی بین سرعت جوانه‌زنی و دما در هر دو گونه ، درجه حرارتهای کاردینال (حداقل ، بهینه و حداکثر) در اسفرزه به ترتیب 4/4، 0/19 و 5/25 و در پسیلیوم به ترتیب 4/9 ، 8/28 و 0/35 درجه سانتیگراد تعیین شدند.}, keywords_fa = {}, url = {https://jcesc.um.ac.ir/article_26337.html}, eprint = {https://jcesc.um.ac.ir/article_26337_08f2ee8a89338d1ca82af62fe4f59a9b.pdf} }