@article { author = {Yadelerloo, L and Majidi, E}, title = {Evaluation of salinity stress on morphophysiological traits of four salin tolarant wheat cultivars}, journal = {Iranian Journal of Field Crops Research}, volume = {6}, number = {1}, pages = {205-215}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-1472}, eissn = {2423-3978}, doi = {10.22067/gsc.v6i1.1192}, abstract = {For assessment the effects of salinity on morphophysiological traits of wheat an experiment with four caltivars (Karchia, Sorkh tokhm, Sholeh and Roshan) and one line (1-66-22) in four salt concentrations(0, 60, 120, and 180 mM NaCl), were conducted by factorial analysis in a completely randomized design with three replications. The rate of leaf area were measured in four stages. In booting stage, relative chlorophyll content (SPAD meter), and in pollination phase the rate of Na+ and K+ iones in four leaves(up to down) were assessed and finally stem length and total dry matter were measured. Results showed that salinity reduced leaf area, total dry matter stem length of plants and relative chlorophyll content. With increasing of salinity the rate of Na+ were increased but the rate of K+ iones were decreased. Also the salt exclusion was observed at nodes of stem that of 1-66-22 was spot form.}, keywords = {}, title_fa = {بررسی تاثیر شوری بر صفات مورفوفیزیولوژیک چند رقم گندم متحمل به شوری}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثرات شوری بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیک گندم، تحقیقی با چهار رقم (کارچیا، شعله، سرخ تخم و روشن) و یک لاین(22-66-1) گندم به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در چهار سطح شوری(0، 60، 120 و 180 میلی مول سدیم کلراید) انجام گرفت. در طول آزمایش سطح برگ فعال گیاهان در چهار مرحله اندازه گیری شد در مرحله بوتینگ محتوای کلروفیل نسبی برگهای چهار سن مختلف به روش SPAD meter تعیین و در مرحله گرده افشانی نمونه برداری از برگها جهت اندازه گیری میزان یون های سدیم و پتاسیم صورت گرفت. در پایان مرحله رسیدگی طول ساقه و ماده خشک گیاهان نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش سطح شوری بدون توجه به نوع رقم باعث کاهش سطح برگ فعال گیاهی، ماده خشک کل و طول ساقه گیاهان گردید. تنش شوری همچنین افزایش محتوای کلروفیل نسبی قرائت شده توسط دستگاه را در پی داشت. میزان سدیم برگها نیز با افزایش سطح شوری افزایش و به تبع آن یون پتاسیم برگها کاهش یافت. با افزایش سن برگ، میزان سدیم افزایش و یون پتاسیم کاهش یافت. از محل گره ساقه گیاهان دفع نمک مشاهده شد که در لاین 22-66-1 بصورت لکه های پراکنده در سطح برگ بود.}, keywords_fa = {}, url = {https://jcesc.um.ac.ir/article_30761.html}, eprint = {https://jcesc.um.ac.ir/article_30761_ac6254a85bcc79ec5455d8f7ce7ed8bf.pdf} }