@article { author = {Nabati, J and Kafi, M and Nezami, A and Rezvani Moghaddam, P and Masoumi, A and Zare Mehrjerdi, M}, title = {Evaluation of Quantitative and Qualitative Characteristic of Forage Kochia (Kochia scoparia) in Different Salinity Levels and Time}, journal = {Iranian Journal of Field Crops Research}, volume = {12}, number = {4}, pages = {613-620}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-1472}, eissn = {2423-3978}, doi = {10.22067/gsc.v12i4.45144}, abstract = {Increase salinity in soil and water resourses in agricultural lands has created major challenges in crops production. Kochia can grow under saline conditions and used as fodder in dry and saline areas. Therefore, three experiments was conducted in complete randomize design with four replication, to study effects of different levels of salinity (0, 10, 20, 30, 40, 50 and 60 dS m-1) at different growth stages (planting and early seedling) and salinity appllication intervally. Results of applying saline water at the beginning of growth showed that kochia seedling was able to survive up to 30 dS m-1 sodium chloride. The results showed that increasing salinity at planting and early seedling satge reduced plant height, branches number, shoot fresh and dry weight, and increased digestible dry matter, digestive value, and crude protein yield. On the other hand with increasing salinity digestibility of dry matter, organic matter digestibility, crude protein and ash percentage were increased. Total phenol was not significantly affected by salinity in all treatments. Application of salinity intermittently at early seedling except of digestive value and ash percentage had no significant affect on other treats. Generally, results showed that the kochia seedlings are sensitive to salinity higher than 30 dS m-1 and also kochia be able to keep biomass production with salinity appllication intervally.}, keywords = {Ash,digestibility,Digestive value,Pheno,Protein}, title_fa = {اثر زمان اعمال سطوح مختلف تنش شوری بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی علوفه کوشیا (Kochia scoparia)}, abstract_fa = {افزایش شوری خاک و آب در بسیاری از مناطق دنیا تولید محصولات زراعی را به چالش کشیده است. کوشیا از جمله گیاهانی است که قابلیت رشد در محیط‌های شور را داشته و استفاده از آن به عنوان علوفه، فرصت ارزشمندی برای بهره‌برداری از این منابع می‌باشد. به همین منظور مطالعه‌ای روی گیاه شور زیست کوشیا در سطوح مختلف تنش شوری (0، 10، 20، 30، 40، 50 و 60 دسی‌زیمنس بر متر)، با اعمال تنش از ابتدای کاشت، مرحله گیاهچه‌ای و اعمال متناوب تنش با آب شور و غیر شور در سه آزمایش جداگانه با استفاده از طرح کاملا تصادفی و چهار تکرار در محیط طبیعی در گلدان‌های بزرگ انجام گرفت. نتایج اعمال تنش شوری در ابتدای کاشت حاکی از این بود که بذور کوشیا تنها تا 30 دسی‌زیمنس بر متر کلرید سدیم توانایی سبز شدن دارند. ارتفاع بوته، تعداد شاخه‌ها، وزن تر و خشک اندام‌هوایی، عملکرد ماده خشک قابل هضم، ارزش هضمی، عملکرد پروتئین خام و محتوی خاکستر با افزایش شوری در مرحله کاشت و گیاهچه‌ای کاهش یافتند. از طرف دیگر با افزایش سطح تنش شوری قابلیت هضم ماده خشک، قابلیت هضم ماده آلی، درصد پروتئین خام و درصد خاکستر با اعمال تنش در مرحله کاشت و گیاهچه‌ای افزایش یافت. میزان فنل کل در هیچ یک از آزمایش‌ها تحت تاثیر شوری قرار نگرفت. اعمال متناوب آبیاری با آب شور و غیر شور در مرحله گیاهچه‌ای تاثیر معنی‌داری بر صفات مورد مطالعه به جز ارزش هضمی و درصد خاکستر نداشت. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که گیاهچه‌های کوشیا در ابتدای رشد به شوری حساس هستند و در صورت دسترسی به آب شیرین بهتر است تا استقرار کامل با آب شیرین و سپس با آب شور آبیاری شوند. اعمال متناوب آبیاری با آب شور و غیر شور در مرحله گیاهچه‌ای موجب عدم کاهش تولید زیست توده کوشیا می‌شود.}, keywords_fa = {ارزش هضمی,پروتئین,خاکستر,فنل,قابلیت هضم}, url = {https://jcesc.um.ac.ir/article_36811.html}, eprint = {https://jcesc.um.ac.ir/article_36811_4b1bb78b835fe0705b9119d04bef9aa2.pdf} }