%0 Journal Article %T تأثیر تنش خشکی و شوری بر خصوصیات جوانه زنی بذر سس(Cuscuta campestris) %J پژوهشهای زراعی ایران %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 2008-1472 %A قنبری, علی %A افشاری, مهدی %A میجانی, سجاد %D 2012 %\ 06/21/2012 %V 10 %N 2 %P 311-320 %! تأثیر تنش خشکی و شوری بر خصوصیات جوانه زنی بذر سس(Cuscuta campestris) %K سس %K گیاهچه %K پلی اتیلن گلایکول %K کلرور سدیم %R 10.22067/gsc.v10i2.16181 %X در سطوح مختلف تنش شوری و خشکی دو آزم ایش جداگانه در قالب طرح کاملا (Cuscuta campestris) به منظور بررسی جوانه زنی سس 9- و 12 - بار) در 4 تکرار بر ای تنش ،-6 ،- 12 - و 15 - بار) در 4 تکرار برای تنش خشکی و 5 سطح ( صفر، 3 ،-9 ،-6 ،- تصادفی با 6 سطح (صفر، 3 شوری انجام شد. از پلی اتیلن گلایکول 6000 و کلرورسدیم به ترتیب برای ایجاد تنش خشکی و شوری استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش تنش خشکی و شوری به صورت معنی داری از سرعت و درصد جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، وزن تر ریشه چه و ساقه چه کاسته شد و نسبت وزن ریشه چه به نظر می رسد که طول ساقه چه در بین سایر صفات حساسیت بیشتری به تنش شوری و خشک ی دارد. علاوه .(P≤0/ به ساقه چه افزایش نشان داد ( 01 بر آن مشاهده شد که تنش شوری جوانهزنی در سس را بیشتر از تنش خشکی تحت تأثیر قرار می دهد. %U https://jcesc.um.ac.ir/article_35488_debc57096e4a3bd8182ba7ae4aec0c3a.pdf