درباره نشریه

سال شروع انتشار 1382
صاحب امتیاز دانشگاه فردوسی مشهد
شیوه داوری  دو سر کور
مجوز انتشار و حق مولف License (CC BY 4.0)
پایگاه‌های نمایه‌کننده  GoogleScholar, CABI, ISC, Ulrichweb
شبکه‌های اجتماعی  LinkedIn, Mendeley, Academia

برای مشاهده هر مورد کلیک نمایید

نشریه «پژوهشهای زراعی ایران» به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد؛ به‌طور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» رعایت می‌کند. شما اجازه دارید مقالات منتشر شده در این نشریه را به صورت رایگان دانلود کرده یا به اشتراک بگذارید؛ مادامی که به آن‌ به‌درستی استناد شود.
تحت مجوز دسترسی آزاد، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می‌کنند، اما به هر کسی اجازه می‌دهند محتوای خود را بارگیری، استفاده مجدد، چاپ مجدد، اصلاح، توزیع و/ یا کپی کند، به شرط این‌که نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شده باشند.
نشریه پژوهشهای زراعی ایران در تاریخ 1382/05/27 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در تاریخ 1389/10/21 از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری مجوز چاپ دریافت کرده است و از سال 1382 به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد منتشر شده است. از سال 1382 تا 1387 به صورت دو فصلنامه، سال 1389 به صورت دوماهنامه و از 1390 تاکنون به صورت فصلنامه در حال فعالیت می‌باشد.
نشریه پژوهشهای زراعی ایران، برای بررسی اولیه مقالات هیچ وجهی از نویسندگان دریافت نمی‌کند. اما مقالاتی که پس از طی کردن فرآیند داوری مورد پذیرش قرار بگیرند باید مبلغ دو میلیون ریال بابت هزینه های ویراستاری و چاپ مقالات پرداخت نمایند.
نشریه پژوهشهای زراعی ایران، برای جلوگیری از سرقت علمی، از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب استفاده می‌کند. سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته هوش مصنوعی و یادگیری عمیق طراحی شده است و از تمامی اطلاعات موجود که تاکنون به‌صورت الکترونیکی در کشور منتشر شده است به‌عنوان هسته اصلی مشابهت‌یابی استفاده می‌نماید. همه مقالات قبل از ارسال به داوری، مشابهت‌یابی می‌شوند. همچنین چکیده لاتین مقالات به کمک سامانه iThenticate مشابهت‌یابی می‌شود.
نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.

سرقت علمی به هر شکل، از جمله نقل قول مستقیم یا نقل قول غیر مستقیم از بخش‌های اساسی مقاله دیگران (بدون ذکر منبع)، "جازدن" مقاله دیگران به‌عنوان مقاله خود، یا ارائه نتایج تحقیقات انجام شده توسط دیگران، به‌نام خود، از نقطه نظر انتشار مقالات علمی امری غیراخلاقی بوده و غیرقابل قبول است. همه نویسندگان مقاله ارسالی باید اطمینان حاصل کنند که نسخه ارسالی اثری بدیع و فارغ از هر یک از جنبه‌های سرقت علمی باشد. به همه نویسندگان مقالات ارسالی به نشریه توصیه می‌شود با استفاده از یکی ابزارها و نرم‌افزارهای همانندجویی، میزان تشابه مطالب مقاله ارسالی با منابع موجود ارزیابی گردد. همه نویسندگان اطمینان حاصل نمایند که مقاله ارسالی قبلاً به زبان دیگری منتشر نشده باشد. همچنین مطمئن باشند که به‌طور هم‌زمان به نشریات دیگر ارسال نمی‌شود (ارسال هم‌زمان به نشریه دیگر غیرقابل قبول است).

اگر هر یک از رفتارهای غیراخلاقی فوق‌الذکر توسط هیات تحریریه نشریه و یا توسط یکی از داوران تشخیص داده شود، مقاله بلافاصله رد می‌شود و هیات تحریریه با نویسنده(ها) تماس گرفته تا توضیح مقتضی در آن مورد ارائه نمایند. اگر نویسنده(گان) در مدت زمان معقولی توجیه و پاسخ مناسب ندهند، سردبیر نشریات دیگر (در مورد ارسال هم‌زمان به نشریه دیگر) و موسسه مربوطه نویسنده(گان) مطلع می‌شوند و نام نویسندگان در لیست سیاه قرار گرفته و اجازه ارسال مقاله به نشریه پژوهشهای زراعی ایران از آن‌ها سلب می‌شود.

اگر سرقت علمی پس از انتشار مقاله توسط فردی گزارش شود، موضوع توسط هیات تحریریه نشریه بررسی می‌شود و اگر میزان سرقت علمی قابل توجه و غیر قابل اغماض باشد، مقاله از بایگانی نشریه خارج شده و به نهاد و سازمان مربوطه نویسنده اطلاع داده می‌شود و نام نویسندگان در لیست سیاه قرار می‌گیرد.

آرشیو وب سایت نشریه
تمام مقالات نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند: نسخه پی دی اف تمام مقالات در وب سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. نسخه پشتیبان مقالات در کامپیوتر دفتر نشریه نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هر یک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا به صورت آنلاین در وب سایت نشریه منتشر خواهد شد.
پایگاه‌های نمایه‌کننده
اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشر شده در نشریه پژوهش های زراعی ایران، در چندین پایگاه نمایه‌سازی می‌شوند. همچنین علاوه بر اطلاعات اصلی، نسخه پی دی اف تمام مقالات، در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و نیز سامانه نشریات علمی ایران، آرشیو می‌شود.
بایگانی شخصی
کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب سایت موسسه خود آرشیو کنند.